Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-12 (30)1 2 3 Sista 100 per sida

Bomberjackor för herr och dam i tunna och klassiska modeller

Kärt barn har många namn och denna tidlösa pilotjacka kallas såväl för MA-1 jacka, bombarjacka eller bomberjacka. Varför heter MA-1 så? För att bomberjackan ursprungliga utvecklades åt amerikanska stridspiloter i behov av en varm, lätt och prisvärd jacka som tål slitage. Bombarjackan blev snabbt en favorit bland stridspiloter, som tog med sig jackan i det civila och inspirerade otaliga människor.

Den klassiska bombarjackan i MA-1 modell är stor i storleken med något längre ärmar och kortare längd. Tunna bomberjacka för damer och herrar har på senare år blivit väldigt populära då de bibehåller bomberjackans klassiska drag men är lättare att bära och har bättre passform.

Letar du efter en bomberjacka med krage så är CWU-modellen en klassisk amerikansk pilotjacka. Likt MA-1 jackan så är CWU-jackan designad för att hålla dig varm utan upplevas som tung.

Faktoid: om din MA-1 bomberjacka har ett orange foder så är den designad för att kunna vändas in och ut och användas med fodret utåt. Bombarjackan har ett orange foder för att göra piloter mer synliga under stridsuppdrag.