Alpha Industries: tidslösa bomberjackor och M-65 jackor

Alpha Industries

Alpha Industries

Under åren har Alpha Industries utvecklats från att vara en leverantör av kläder till amerikanska försvarsmakten till att vara världens mest ikoniska märken för amerikanskt militärmode.

Alpha Industries har troligen introducerat fler klassiska jackor än något annat märken. Tidlösa modeller som MA-1 ("bomberjackan"), M65 och CWU är fortfarande heta plagg som oklandrigt kombinerar form med funktion.

MA1-jackan: även känt som bombarjackan eller bomberjackan, så tillverkades denna jacka av Alpha åt amerikanska stridspiloter under 1950-talet. Jackan, som tillverkas av nylon, var avsedd att hålla piloter varma på höga och kalla höjder samtidigt som den är lätt att bära och röra sig i.

M65-jackan: ingen annan militärjacka har spelat en större roll inom popkulturen som Alpha Industries M65-jacka. jackan introducerades under Vietnamkriget (år 1965 som namnet antyder) och blev snabbt populär bland amerikanska soldater då den höll dem varma under monsunregnen tack vare sin gedigna design, huva och kardborrefästen vid ärmarna och kragen.

CWU 45/P: efterträdaren till MA-1 är designad för att hålla bäraren varm i minusgrader utan att komprommisa med rörelsefriheten. CWU 45/P jackan är vattenavstötande och välisolerad.